Polagra Food 2016 to największa w kraju impreza poświęcona żywności tradycyjnej. Jest tu wszystko - od maszyn do przetwórstwa i opakowań przez urządzenia wykorzystywane w gastronomii po najlepsze, regionalne jedzenie. - To chyba najsłynniejsze, a na pewno najbardziej smakowite targi w Polsce.
Pawilon Smaki - Regionów był otwarty dla zwiedzających w dniach od 24 –27 września 2016 r. Od soboty pawilon ten wypełniła tradycyjna, polska żywność, przyrządzana według dawnych receptur. Pomysł był taki, by każdy region pokazał to, co ma najlepsze. Na stoisku Województwa Podkarpackiego prezentowane były produkty, które uzyskały najwyższe odznaczenia „PERŁY” 2016. Są to: gołąbki pilzneńskie- Firma Taurus, karp wędzony - KGW Ruda Różaniecka, pierogi z dudami - KGW Krzeszów. Swoje wyroby zaprezentowali także producenci: miodów -Państwo Natalia i Ryszard Nowak z Jasła, Firma ROKSANA S.C z Strzyżowa oraz Horyniec- Zdrój sp. z o.o.
Lidia Rygiel