Otwórz/zamknij mapę strony
Strona archiwalna, zawiera treści umieszczane w okresie od stycznia 2011 do marca 2022 roku.

W dniach 2-4 października br. na terenie Międzynarodowych Targów Poznańskich odbyło się święto polskiej regionalnej, tradycyjnej i certyfikowanej żywności „Polagra FOOD – Smaki Regionów”.
Jest to wyjątkowe wydarzenie dla osób, które cenią produkty od lokalnych dostawców oraz odżywiają się zdrowo. Targi te dają możliwość poznania regionalnych potraw i produktów, stanowiących dziedzictwo kulinarne.

Podczas XX edycji konkursu Nasze Kulinarne Dziedzictwo - Smaki Regionów nagrodę „Perła 2021” otrzymały n/w wyroby podkarpackich producentów:

 

  1. Kiełbasa wiejska kamieńska – Zakład Mięsny Wyroby Tradycyjne Mariusz Ciak Nowy Kamień
  2. Polędwica wędzona z Nowego Sioła – Wyrób Wędlin Bogusław Szymański
  3. Ser bieszczadzki z ziołami – Bożena Wisła Bukowiec
  4. Ciastka moczone w wodzie – Wiesława Jednacz Podolszynka Plebańska

Wśród wystawców znajdowało się stoisko promocyjne Województwa Podkarpackiego zorganizowane przez Departament Rolnictwa, Geodezji i Gospodarki Mieniem na którym producenci produktów regionalnych i tradycyjnych z Województwa Podkarpackiego prezentowali swoje specjały.

"Herb Województwa Podkarpackiego"

 
 
 
 

Copyright © Urząd Marszałkowski Województwa Podkarpackiego w Rzeszowie
al. Łukasza Cieplińskiego 4, 35-010 Rzeszów, tel. 17 850 17 00, fax. 17 850 17 01
e-mail: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.www.podkarpackie.pl
Godziny urzędowania: od poniedziałku do piątku w godzinach od 7:30 do 15:30

Znak promocyjny Województwa Podkarpackiego