Jest to wyjątkowe wydarzenie dla osób, które cenią produkty od lokalnych dostawców oraz odżywiają się zdrowo. Targi te dają możliwość poznania regionalnych potraw i produktów, stanowiących dziedzictwo kulinarne.
Podczas XX edycji konkursu Nasze Kulinarne Dziedzictwo - Smaki Regionów nagrodę „Perła 2021” otrzymały n/w wyroby podkarpackich producentów:
- Kiełbasa wiejska kamieńska – Zakład Mięsny Wyroby Tradycyjne Mariusz Ciak Nowy Kamień
- Polędwica wędzona z Nowego Sioła – Wyrób Wędlin Bogusław Szymański
- Ser bieszczadzki z ziołami – Bożena Wisła Bukowiec
- Ciastka moczone w wodzie – Wiesława Jednacz Podolszynka Plebańska
Wśród wystawców znajdowało się stoisko promocyjne Województwa Podkarpackiego zorganizowane przez Departament Rolnictwa, Geodezji i Gospodarki Mieniem na którym producenci produktów regionalnych i tradycyjnych z Województwa Podkarpackiego prezentowali swoje specjały.