- Szczegóły
- Sebastian Kieszkowski
Rarytasy z podkarpackiej wołowiny – takie specjały przygotowali kucharze biorący udział w II konkursie „Galicyjskie Smaki – Wczoraj, Dziś i Jutro”. Konkurs był jedną z wielu atrakcji XVI Jarmarku Galicyjskiego, który w dniach 9-11 lipca odbył się w Narolu.
- Szczegóły
- Piotr Bartnik
Konkurs „II Podkarpackie Smaki Myśliwskie” odbędzie się w dniu 1 sierpnia 2015 r. w Lesku podczas XX Targów Rzemiosła, Przedsiębiorczości i Leśnictwa „Agrobieszczady 2015”.
- Szczegóły
- Sebastian Kieszkowski
- Szczegóły
- Sebastian Kieszkowski
W niedzielę 21 czerwca br. przed siedzibą Urzędu Marszałkowskiego w Rzeszowie odbył się Finał XV jubileuszowej edycji Konkursu „Nasze Kulinarne Dziedzictwo – Smaki Regionów” połączony z I Podkarpackim Piknikiem Produktów Tradycyjnych i Regionalnych. Uroczystego Otwarcia imprezy dokonał - w imieniu Marszałka Władysława Ortyla, Wicemarszałek Województwa Podkarpackiego Wojciech Buczak.
- Szczegóły
- Piotr Bartnik
W niedzielę 21 czerwca br. przed siedzibą Urzędu Marszałkowskiego w Rzeszowie odbył się Finał XV jubileuszowej edycji Konkursu „Nasze Kulinarne Dziedzictwo – Smaki Regionów” połączony z I Podkarpackim Piknikiem Produktów Tradycyjnych i Regionalnych. Uroczystego Otwarcia imprezy dokonał - w imieniu Marszałka Władysława Ortyla, Wicemarszałek Województwa Podkarpackiego Wojciech Buczak.
- Szczegóły
- Michał Mielniczuk
W czwartek 18 czerwca w Łańcucie rozpoczął się V Międzynarodowy Konkurs Win „Galicja Vitis” Łańcut 2015. Oprócz oceny win konkursowych – z uwzględnieniem intensywności i jakości dotyczących m.in. wyglądu, zapachu oraz smaku – jurorzy mieli także okazję zwiedzić zabytki Przemyśla i zamek w Krasiczynie.
- Szczegóły
- Michał Mielniczuk
Już po raz dziewiąty można było posmakować najlepszej, tworzonej zgodnie z tradycją podkarpackiej żywności. Okazją był „Festiwal Podkarpackich Smaków”, który 14 czerwca odbył się w Górnie. W tym roku wzięło w nim udział ponad 100 wystawców z całego Podkarpacia , aby promować ekologiczną i tradycyjną żywność najwyższej jakości.
- Szczegóły
- Michał Mielniczuk
Symbolicznym przecięciem wstęgi Lucjan Kuźniar, Członek Zarządu Województwa dokonał 29 maja otwarcia nowej bazy magazynowo-suszarniczej w Głuchowie.
PDO Liczba artykułów: 3
Mak i konopie włókniste Liczba artykułów: 7
Podkarpacki Naturalny Wypas Liczba artykułów: 9
Strona 21 z 24