Otwórz/zamknij mapę strony
Strona archiwalna, zawiera treści umieszczane w okresie od stycznia 2011 do marca 2022 roku.

Rarytasy z podkarpackiej wołowiny – takie specjały przygotowali kucharze biorący udział w II konkursie „Galicyjskie Smaki – Wczoraj, Dziś i Jutro”. Konkurs był jedną z wielu atrakcji XVI Jarmarku Galicyjskiego, który w dniach 9-11 lipca odbył się w Narolu.

Konkurs „II Podkarpackie Smaki Myśliwskie” odbędzie się w dniu 1 sierpnia 2015 r. w Lesku podczas XX Targów Rzemiosła, Przedsiębiorczości i Leśnictwa „Agrobieszczady 2015”.

Mszą Świętą w intencji Rolników w kościele parafialnym w Boguchwale rozpoczęły się w niedzielę 28 czerwca obchody Dni Otwartych Drzwi Podkarpackiego Ośrodka Doradztwa Rolniczego oraz XVII Regionalna Wystawa Zwierząt Hodowlanych. Samorząd Województwa podczas uroczystości reprezentowali Wicemarszałek Województwa Podkarpackiego Wojciech Buczak, Członek Zarządu Lucjan Kuźniar oraz dyrektor Departamentu Rolnictwa, Geodezji i Gospodarki Mieniem Zofia Kochan.

W niedzielę 21 czerwca br. przed siedzibą Urzędu Marszałkowskiego w Rzeszowie odbył się Finał XV  jubileuszowej edycji Konkursu „Nasze Kulinarne Dziedzictwo – Smaki Regionów” połączony z I Podkarpackim Piknikiem Produktów Tradycyjnych  i Regionalnych. Uroczystego Otwarcia imprezy dokonał - w imieniu Marszałka Władysława Ortyla, Wicemarszałek Województwa Podkarpackiego Wojciech Buczak.

150623-kulinariaW niedzielę 21 czerwca br. przed siedzibą Urzędu Marszałkowskiego w Rzeszowie odbył się Finał XV jubileuszowej edycji Konkursu „Nasze Kulinarne Dziedzictwo – Smaki Regionów” połączony z I Podkarpackim Piknikiem Produktów Tradycyjnych  i Regionalnych. Uroczystego Otwarcia imprezy dokonał - w imieniu Marszałka Władysława Ortyla, Wicemarszałek Województwa Podkarpackiego Wojciech Buczak.

W czwartek 18 czerwca w Łańcucie rozpoczął się V Międzynarodowy Konkurs Win „Galicja Vitis” Łańcut 2015. Oprócz oceny win konkursowych – z uwzględnieniem intensywności i jakości dotyczących m.in. wyglądu, zapachu oraz smaku – jurorzy mieli także okazję zwiedzić zabytki Przemyśla i zamek w Krasiczynie.

150615-górnoJuż po raz dziewiąty można było posmakować najlepszej, tworzonej zgodnie z tradycją podkarpackiej żywności. Okazją był „Festiwal Podkarpackich Smaków”, który 14 czerwca odbył się w Górnie. W tym roku wzięło w nim udział ponad 100 wystawców z całego Podkarpacia , aby promować ekologiczną i tradycyjną żywność najwyższej jakości.

Symbolicznym przecięciem wstęgi Lucjan Kuźniar, Członek Zarządu Województwa dokonał 29 maja otwarcia nowej bazy magazynowo-suszarniczej w Głuchowie.

"Herb Województwa Podkarpackiego"

 
 
 
 

Copyright © Urząd Marszałkowski Województwa Podkarpackiego w Rzeszowie
al. Łukasza Cieplińskiego 4, 35-010 Rzeszów, tel. 17 850 17 00, fax. 17 850 17 01
e-mail: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.www.podkarpackie.pl
Godziny urzędowania: od poniedziałku do piątku w godzinach od 7:30 do 15:30

Znak promocyjny Województwa Podkarpackiego