- Szczegóły
- Sebastian Kieszkowski
Rarytasy z podkarpackiej wołowiny – takie specjały przygotowali kucharze biorący udział w II konkursie „Galicyjskie Smaki – Wczoraj, Dziś i Jutro”. Konkurs był jedną z wielu atrakcji XVI Jarmarku Galicyjskiego, który w dniach 9-11 lipca odbył się w Narolu.
- Szczegóły
- Piotr Bartnik
Konkurs „II Podkarpackie Smaki Myśliwskie” odbędzie się w dniu 1 sierpnia 2015 r. w Lesku podczas XX Targów Rzemiosła, Przedsiębiorczości i Leśnictwa „Agrobieszczady 2015”.
- Szczegóły
- Sebastian Kieszkowski
Mszą Świętą w intencji Rolników w kościele parafialnym w Boguchwale rozpoczęły się w niedzielę 28 czerwca obchody Dni Otwartych Drzwi Podkarpackiego Ośrodka Doradztwa Rolniczego oraz XVII Regionalna Wystawa Zwierząt Hodowlanych. Samorząd Województwa podczas uroczystości reprezentowali Wicemarszałek Województwa Podkarpackiego Wojciech Buczak, Członek Zarządu Lucjan Kuźniar oraz dyrektor Departamentu Rolnictwa, Geodezji i Gospodarki Mieniem Zofia Kochan.
- Szczegóły
- Sebastian Kieszkowski
W niedzielę 21 czerwca br. przed siedzibą Urzędu Marszałkowskiego w Rzeszowie odbył się Finał XV jubileuszowej edycji Konkursu „Nasze Kulinarne Dziedzictwo – Smaki Regionów” połączony z I Podkarpackim Piknikiem Produktów Tradycyjnych i Regionalnych. Uroczystego Otwarcia imprezy dokonał - w imieniu Marszałka Władysława Ortyla, Wicemarszałek Województwa Podkarpackiego Wojciech Buczak.
- Szczegóły
- Piotr Bartnik
W niedzielę 21 czerwca br. przed siedzibą Urzędu Marszałkowskiego w Rzeszowie odbył się Finał XV jubileuszowej edycji Konkursu „Nasze Kulinarne Dziedzictwo – Smaki Regionów” połączony z I Podkarpackim Piknikiem Produktów Tradycyjnych i Regionalnych. Uroczystego Otwarcia imprezy dokonał - w imieniu Marszałka Władysława Ortyla, Wicemarszałek Województwa Podkarpackiego Wojciech Buczak.
- Szczegóły
- Michał Mielniczuk
W czwartek 18 czerwca w Łańcucie rozpoczął się V Międzynarodowy Konkurs Win „Galicja Vitis” Łańcut 2015. Oprócz oceny win konkursowych – z uwzględnieniem intensywności i jakości dotyczących m.in. wyglądu, zapachu oraz smaku – jurorzy mieli także okazję zwiedzić zabytki Przemyśla i zamek w Krasiczynie.
- Szczegóły
- Michał Mielniczuk
Już po raz dziewiąty można było posmakować najlepszej, tworzonej zgodnie z tradycją podkarpackiej żywności. Okazją był „Festiwal Podkarpackich Smaków”, który 14 czerwca odbył się w Górnie. W tym roku wzięło w nim udział ponad 100 wystawców z całego Podkarpacia , aby promować ekologiczną i tradycyjną żywność najwyższej jakości.
- Szczegóły
- Michał Mielniczuk
Symbolicznym przecięciem wstęgi Lucjan Kuźniar, Członek Zarządu Województwa dokonał 29 maja otwarcia nowej bazy magazynowo-suszarniczej w Głuchowie.
PDO Liczba artykułów: 3
Mak i konopie włókniste Liczba artykułów: 7
Podkarpacki Naturalny Wypas Liczba artykułów: 9
Strona 21 z 24

